Ketenoptimalisatie & keteninnovatie
in circulair bouwen

Het nieuwe normaal

Ontwerp-, inkoop-, en bouwprocessen zijn helemaal geoptimaliseerd voor bouwen met nieuwe materialen. Hergebruik is in deze processen (nog) niet goed geïntegreerd.

Repurpose zet zich in voor het normaal maken van hergebruik in de bouwsector. Dit door nieuwe ketenoplossingen op te zetten en bestaande processen te optimaliseren voor hergebruik.

Ketenoptimalisatie in circulair bouwen Ketenoptimalisatie in circulair bouwen

Vraagradar (beta)

Repurpose helpt al jaren met hergebruik van bouwproducten in nieuw- en verbouw (lees hier hoe). Onderhand beginnen we patronen te herkennen. In welke materialen wanneer interessant zijn. In hoe deze goed toegepast kunnen worden. En vooral in hoe dit proces effici├źnter, effectiever, goedkoper en sneller kan.

Met steun van het Toekomstfonds Amersfoort kunnen we werken aan een online matchmakingstool. Daarmee hopen we te testen of deze ervoor kan gaan zorgen dat wij en andere adviseurs veel meer vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen. Ons doel is immers: hergebruik als normaalste zaak van de (bouw)wereld. En dat kunnen wij (zeker) niet alleen.

De allereerste Bouwkringloop

Repurpose zorgt voor hergebruik binnen de bouw. Daarbij gaan bouwproducten van het ene bedrijf naar het andere bedrijf. Hoe groter de partijen, hoe beter.

De Bouwkringloop is een oplossing voor een andere grote stroom. Namelijk voor allerlei restpartijtjes van aannemers en overgebleven klusspullen van particulieren. Via de Bouwkringloop worden deze verkocht voor kringloopprijzen.

Repurpose is betrokken geweest bij de opzet van de eerste Bouwkringloop. Het idee is van Gijsbert Jansen en Bas Slager. Gijsbert is actief met de doorontwikkeling van de formule. De allereerste Bouwkringloop is gevestigd in Kringloopcentrum Amersfoort Leusden en mede mogelijk gemaakt door hen en door het Toekomstfonds Amersfoort.

Ketenoptimalisatie in circulair bouwen
Weten wat circulair u oplevert? Kom er hier achter...