Wij werken aan nieuwe algemene voorwaarden

Onderstaande spelregels zijn opgesteld om te kunnen verkopen via MateriaalScout.

Op basis van nieuwe inzichten valt nu al te melden dat deze spelregels dit jaar worden vervangen door nieuwe algemene voorwaarden. Het is op dit moment nog gratis om als verkoper gebruik te maken van MateriaalScout. Met de nieuwe voorwaarden zullen er wel kosten in rekening worden gebracht. Wanneer de nieuwe Algemene Voorwaarden eraan komen zullen we dit ruim van te voren communiceren. Zo kun je tijdig een keuze maken om:

  • Akkoord te gaan en MateriaalScout te blijven gebruiken.
  • Niet akkoord te gaan waarbij het niet meer mogelijk zal zijn om MateriaalScout te gebruiken.

 

Als de nieuwe voorwaarden er zijn

Je gaat ermee akkoord dat er nieuwe algemene voorwaarden aankomen en van kracht zullen worden. Je krijgt 20 dagen de tijd om niet akkoord te gaan met de nieuwe algemene voorwaarden. Dit kan door dit per mail te laten weten. Anders ga je automatisch 21 dagen nadat de nieuwe algemene voorwaarden met je zijn gedeeld akkoord met de nieuwe voorwaarden.

 

De spelregels voor verkopen via MateriaalScout

Het doel van MateriaalScout is om potentiële kopers en verkopers van 2e hands bouwmaterialen eenvoudig en direct met elkaar in contact te brengen. MateriaalScout is ontwikkeld zodat er veel meer 2e hands bouwproducten bij bouwprojecten ingekocht kunnen worden. Door aansluiting als verkoper bij MateriaalScout gaat u akkoord met deze spelregels.

MateriaalScout werkt vraag gestuurd (in tegenstelling tot vele marktplaatsen). Er zijn 4 stappen om te komen tot inkoop van 2e hands aanbod:

  1. Zoekers stellen zoekvragen
  2. Verkopers ontvangen zoekvragen
  3. Verkopers reageren op de zoekvragen
  4. Zoekers beoordelen aanbiedingen
  5. REPURPOSE koppelt koper en verkoper

1. Zoekers stellen zoekvragen

MateriaalScout kent dus zoekers en verkopers. Bij de zoeker ontstaat de behoefte voor het hergebruik van materialen. De zoeker, de potentiële koper, neemt het initiatief en deelt zijn vraag op MateriaalScout. De zoeker dient zijn vraag zo specifiek mogelijk in te geven, de functionele beschrijving, met mogelijke marge v.w.b. uitvoering, van hetgeen gewenst is, zodat er alleen serieuze en doordachte zoekvragen worden gedeeld.

2. Verkopers ontvangen zoekvragen

Van hieruit gaat de vraag naar de verkopers. Dit zijn vele circulaire sloopaannemers en diverse handelaren. Het aantal verkopers breidt zich steeds verder uit. De zoekvraag gaat alleen naar verkopers die hebben aangegeven het gezochte product te willen verkopen. De vooraf aangegeven productcategorieën kunnen eenvoudig en op ieder moment worden aangepast.

3. Verkopers reageren op ontvangen zoekvragen

De verkoper ontvangt een bericht dat er een zoekvraag is. De verkoper heeft drie opties:

  1. Als een verkoper passend aanbod heeft, kan hij de zoekvraag bewaren en direct een aanbieding invullen en versturen.
  2. Indien de verkoper mogelijk later passend aanbod heeft of verwacht, kan hij de zoekvraag bewaren en later een aanbieding versturen.
  3. Indien de verkoper geen passend aanbod heeft en ook niet in de toekomst verwacht tegen (te kunnen) komen, dan wijst de verkoper de zoekvraag af.

Verkopers hebben 14 dagen de tijd om een zoekvraag te bewaren of om deze af te wijzen.

Alleen aanbiedingen met foto’s, prijs en aantallen kunnen worden verstuurd. Controleer, voor verzending, de verstrekte gegevens goed. De verkopende partij is voor 100% aansprakelijk voor de juistheid van het geoffreerde aanbod.

4. Zoekers beoordelen de aanbiedingen

Twee weken nadat de zoekvraag is verstuurd, krijgt de zoeker te zien welke aanbiedingen er door verkopers zijn verstuurd. Indien de zoeker dat wenst kan hij direct vragen stellen aan de verkoper over zijn verstuurde aanbieding. Vervolgens geeft de zoeker, per aanbieding, aan wat ze wel en niet willen inkopen. Bij geen interesse ontvangt de verkoper hier een bericht over.

5. REPURPOSE koppelt koper en verkoper

Bij interesse in inkoop zal REPURPOSE in één werkdag de verkoper en de zoeker per mail aan elkaar koppelen.

Weten wat circulair u oplevert? Kom er hier achter...