Ketenoptimalisatie & keteninnovatie
in circulair bouwen

Het nieuwe normaal

Nederland is een land dat altijd bouwt. Oude gebouwen maken ruimte voor nieuwe. Hierbij verspillen we waardevolle bouwproducten. Dit kan beter vinden wij. Het is tijd dat hergebruik de normaalste zaak van de bouw wordt.

Repurpose zet zich in voor het normaal maken van hergebruik in de bouwsector. Dit door nieuwe ketenoplossingen op te zetten en bestaande processen te optimaliseren voor hergebruik.

Ketenoptimalisatie in circulair bouwen Ketenoptimalisatie in circulair bouwen
Ketenoptimalisatie in circulair bouwen

MateriaalScout

MateriaalScout maakt herbruikbaar materiaal toegankelijk en toepasbaar in elk bouwproject. Daarbij is online zoeken verleden tijd, want MateriaalScout vindt geschikt aanbod op alle Bouwmarktplaatsen èn ook wat niet op internet te vinden is. MateriaalScout is de gids voor circulair bouwen met hergebruik. Samen redden we honderdduizenden waardevolle bouwproducten. Samen voorkomen we miljoenen tonnen CO2 uitstoot. Samen bouwen we beter. Doe jij ook mee?

Met de markt, eigen middelen en middelen vanuit het Toekomstfonds Amersfoort en RVO circulaire keteninnovatie wordt aan MateriaalScout gewerkt sinds 2021. De eerste bouwproducten zijn veel sneller gevonden en al hergebruikt. In de zomer van 2022 wordt MateriaalScout gelanceerd.

De allereerste Bouwkringloop

Repurpose zorgt voor hergebruik binnen de bouw. Daarbij gaan bouwproducten van het ene bedrijf naar het andere bedrijf. Hoe groter de partijen, hoe beter.

De Bouwkringloop is een oplossing voor een andere grote stroom. Namelijk voor allerlei restpartijtjes van aannemers en overgebleven klusspullen van particulieren. Via de Bouwkringloop worden deze verkocht voor kringloopprijzen.

Repurpose is betrokken geweest bij de opzet van de eerste Bouwkringloop. Het idee is van Gijsbert Jansen en Bas Slager. Gijsbert is actief met de doorontwikkeling van de formule. De allereerste Bouwkringloop is gevestigd in Kringloopcentrum Amersfoort Leusden en mede mogelijk gemaakt door hen en door het Toekomstfonds Amersfoort.

Ketenoptimalisatie in circulair bouwen
Weten wat circulair u oplevert? Kom er hier achter...