In drie stappen circulair bouwen

adap•tief: zich aanpassend: adaptief ontwerp methode van ontwerpen
waarbij een toepassing zich aanpast aan de omstandigheden.

Circulair bouwen

1. Kansenscan Circulair bouwen & circulair slopen

Kansenscan circulair bouwen

We bespreken wat jullie projectdoelstellingen zijn. Vervolgens scannen we de bouwplannen. We maken inzichtelijk met welke remontabele en herbruikbare bouwproducten (circulair bouwen) welke doelstellingen beter bereikt kunnen worden.  Denk bijvoorbeeld aan een lagere milieu-impact (mpg score), besparen op inkoop en  een unieke uitstraling. Jullie kiezen welke circulaire producten gezocht gaan worden.

Kansenscan (meer) circulair slopen

Er is niets mooier dan het behoud van eigen goede spullen. We brengen in kaart welke kansrijke herbruikbare bouwproducten gaan vrijkomen uit eigen vastgoed. Bijvoorbeeld wat er circulair te delven is vanuit het te slopen gebouw op de plek van de nieuwbouw.

Start een kansenscan

2. Zoeken best passende bouwmaterialen

Het Searchproces

Parralel aan het ontwerpproces zoeken wij de best passende aanbiedingen. Na het ophalen van de zoekinfo starten we met zoeken. Dit doen we door heel Nederland digitaal af te struinen. We zoeken bijvoorbeeld:

  • In ons brede aanbodnetwerk van meer dan 100 contacten. Denk aan handelaren, sloopaannemers en fabrikanten. Er is bij een zoektocht rustig contact met zo’n 30 partijen met interessant aanbod.
  • Ook zoeken wij intensief op diverse Bouwmarktplaatsen en handelssites. Elke site werkt anders en is meer of minder bekend. Wij kennen ze en weten ze te doorzoeken.

De gevonden aanbiedingen worden gepresenteerd aan het ontwerp- of bouwteam. Samen bespreken we welke kansen we pakken. Indien nodig halen we aanvullende informatie op over specifiek circulair aanbod. De gekozen herbruikbare en remontabele bouwproducten worden geserveerd of ingekocht.

Circulair bouwen
Circulair bouwen

3. Hergebruiksupport

Repurpose koopt en verkoopt geen bouwproducten. Wel helpen we de gekozen producten op te nemen in het ontwerp-, aanbesteding- en inkoopproces. Deze ondersteuning blijkt vaak nodig omdat de bouwsector er nog niet aan gewend is om tijdens het ontwerpen bouwproducten vast te leggen. Dit is echter de enige manier om kansen middels circulair bouwen te pakken.

Meer weten over circulair bouwen? Neem contact op

Circulaire (ver)bouwprojecten

Weten wat circulair u oplevert? Kom er hier achter...